2010. október 24., vasárnap

Szavazás és egyebek


Sziasztok!



Nos, mindhárom szavazás véget ért. Akkor jöjjenek az eredmények.



A két kisebb jelentőségű szavazással kezdeném, ahol a részvétel nem volt túl magas. 1-1 olvasó szavazott (Neki/Nekik köszönöm!), viszont annak örülök, hogy őt/őket érdeklik a történetek. Bár még mindig nem jött meg az első fejezet az Ez a te átkod, nem az enyém! Című írásból, ígérem, lassan megérkezik. A lélektükrök királya pedig egyre nagyobb szívügyem, szóval remélem, a kis érdeklődés ellenére szeretni fogjátok, ha igazán belelendülök.



És akkor jöjjön a harmadik, és a legnagyobb érdeklődést felmutató szavazás, aminek a témája az volt, hogy miből is frisseljek gyakrabban. Az élen holtverseny alakult ki az Elmerülve a varázsban, illetve a Twilight témájú fanfiction novellák között. Nagyon örülök, hogy a dobogó második fokára a másik szavazás dacára felkerült A lélektükrök királya, a New Sun mellé. 1-1 szavazatot szerzett ezenkívül a Saját novella és a más témájú fanfiction novella kategória, illetve az Egy Dursley Roxfortban című fanfiction.



Akkor most jöjjön a szavazás tényleges érdeme. Arra voltam kíváncsi, hogy ti mit olvasnátok tőlem a legszívesebben. Minthogy az első írásom, az Elmerülve a varázsban nyert (ugyen holtversenyben), ebből lesz következőleg friss. Ha minden jól megy, egy-két napon belül.



Aztán érkezik az a bizonyos Twilight témájú novella, ami lehet, hogy a Méhecskék és gólyák új része lesz vagy a Rómeó és Júlia újrajátszva befejezése. Az sem kizárt, hogy új novella lesz, de erre időhiány miatt kicsit kevesebb esélyt látok.



A lélektükrök királyából biztosan érkezik majd a friss, mert Dariant egyszerűen imádom, de szeretném nagyon jól megírni a történetet, hogy ti is így legyetek vele, ezért néhány alapvető kérdést még tisztáznom kell magamban.



Ami a New Sunt illeti, örülök neki, hogy még mindig érdekel titeket a Nessie szemszögéből indult írásom, de ez ügyben nem merek megígérni semmit. Nagyon szeretném folytatni a New Sun-t, mert még emlékszem, milyen lelkes voltam, amikor elkezdtem, és van egy-két nagyon jó jelenet, amit szeretnék végre megírni belőle (a közepe és a vége tájékán), de ami a történet kezdeti kibontakozását illeti, van még pár sötét, és pár homályos folt. Azért lehet, hogy nekirugaszkodok neki, ha szeretnétek.



Saját novellára feltétlenül számíthattok, hiszen több pályázatra is beneveztem, amire készülnek már az írásaim, és azokat természetesen szeretném majd megosztani veletek.



Más témájú fanfiction ötletem pillanatnyilag nincs, de azért még gondolkozom rajta. Ha megírjátok, hogy milyen regénnyel/sorozattal kapcsolatosan szeretnétek olvasni, akkor megpróbálok tenni az ügy érdekében. :D



Az Egy Dursley Roxfortban című történettel pedig hasonló gondjaim vannak, mint a New Sunnal. Illetve ez még kiegészül azzal, hogy mivel alapvetően nagy Harry Potter mániákus vagyok (persze Twilight is, de a két rajongásom teljesen különböző jellegű), szeretnék hű lenni stílusban JKR-hez, ami nem kis feladat egy olyan kezdőnek, mint én. Bár az Elmerülve a varázsban néhány jelenete játszódik az ő világában, de nem törekedtem rá, hogy hangulatban hasonló legyen, mint a Harry Potter kötetek. Lizi egy teljesen más személyiség, egy különálló történet az egész, még akkor is ha bele-beleszaladunk a varázslók világába. De az Egy Dursley Roxfortban esetében szeretném visszaidézni azt a hangulatot, ami az egész Harry Potter sorozatot áthatja, és szeretnék karakterhű, ötletes, pontos és kreatív maradni. Ez elég nehéz… De azért nem adom fel! :D





Ami a frisselést illeti, szeretnék sokat írni, és néha úgy érzem, az agyam szétrobban a rengeteg ötlettől, amit nincs időm papírra (illetve képernyőre) vetni, és állandóan egyik történetről a másikra szökdécselnek a gondolataim. DE… Talán tudjátok (de ha nem, most majd igen :D), hogy elsős egyetemista vagyok a Corvinus-on, gazdálkodási és menedzsment szakon. És az egyetemista lét eleinte az édes szabadsággal párosult (se lecke, se dolgozatok…) és rengeteg lyukas órával, amikben kedvemre írogathattam, de most elkezdődtek a tényleges dolgos hétköznapok. Zh-k, beadandók, mikroökonómia, amit abszolút nem értek, és ilyesmik…



Mindenesetre írnom kell (mert szükségem van rá), de a hatékonyságom lényegesen csökkent, hála a sok feladatnak és a fáradtságnak. Viszont, várom a kommenteket nagyon-nagyon! Tényleg rengeteget számít, ha megírjátok a véleményeteket, még akkor is, ha az csak annyi, hogy tetszett vagy ez most nem volt olyan jó. Az egyik oka a szavazásnak az volt, hogy bár lehet, hogy elolvassátok, amit írok, de nem igazán tudom, hogy mi tetszik nektek és mi nem. Sokat segítenétek egy-egy apró visszajelzéssel. Arról nem is beszélve, hogy sokkal lelkesebben alkotok, ha van kiért/miért csinálnom. :D És higgyétek el, ha én valamit igazán lelkesen csinálok, akkor arra szakítok időt, zh-k ide vagy oda! :D



Szóval, nagyon várom a hozzászólásokat akár itt, akár chatben!



Üdv:

Deszy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése